En hälsning från vår avgående vd

Ett steg framåt för mig ska ta Key Logistics två steg in i framtiden

I över 15 år har jag jobbat som VD, i 10 av dem har jag också haft rollen som ägare. Jag kan glatt konstatera att jag har mer energi än någonsin förut men också en vilja att lägga den energin på lite nya saker.  Nu lämnar jag därför över VD-stafettpinnen till Christian Blomster för att säkerställa att både Key Logistics och alla våra medarbetare får bästa möjligheter att fortsätta utvecklas och växa. Key Logistics går från att vara ett ägarlett till ett ägarstyrt bolag och med det hoppas vi kunna ta nästa steg på tillväxtresan.

Resan fram till dagens välmående Key Logistics har verkligen varit en bergochdalbana, men vi har hela tiden haft siktet inställt framåt och topparna har varit högre än djupet på dalarna. Vi har varit duktiga på att förutse vilka möjligheter som finns runt hörnet och vända utmaningar till möjligheter. Under pandemin, då det var stopp i Suezkanalen och brist på containers visade vi att Key Logistics är som bäst när utmaningarna är som störst.När kunder behöver något utöver det vanliga finns vi där för dem oavsett vad.

Om jag försöker sia i vad som kommer bli viktigt runt nästa hörn så tror jag återigen vår höga servicegrad och vårt engagemang för kunden kommer bli avgörande. Vår lösningsorienterade inställning kommer bli viktigare än någonsin nu när vi med största sannolikhet har några tuffa år framför oss rent konjunkturmässigt. Vår vision är att bli Sveriges bästa speditionsfirma, det finns ett stort hål på marknaden och den positionen har vi alla möjligheter att ta!

För att lyckas med det och fortsätta vår tillväxtresa behöver vi skruva på vår organisation och därför lämnar jag över till Christian Blomster som tar över VD-rollen. Christian har allt som krävs för att lyckas som en modern ledare. Han har full fokus på våra medarbetare, järnkoll på våra kunders affär och ligger långt framme i den digitala utvecklingen. Christian är en fin ambassadör för bolaget, när han blir VD kommer våra viktiga internationella relationer stärkas ytterligare.

Jag kommer fokusera på att ta Key Logistics in i framtiden. Jag kan med stolthet säga att vi är en gammaldags speditör i en modern kostym. Med gammaldags menar jag absolut inte mossig utan att vi värdesätter hög speditionskompetens och yrkesstolthet extremt högt. Vi vet att det gör skillnad för kunden i slutändan. Men! Vi måste hela tiden se till att vi har den bäst skurna kostymen i branschen och det ska jag fokusera på framöver. Vi vet att innovation och hållbarhet blir avgörande för framtidens affärer och jag kommer lägga all min tid och kraft på hur vi kan bli ännu bättre på att uppfylla våra kunders behov, mål och till och med drömmar! 

/ Stefan Hansson